Normal_met_de_duofiets_eropuit_-_koetshuys_erica

Door het mooie weer konden we dit jaar al vroeg genieten van de eerste kersen uit de Betuwe. De Betuwse kersen zijn overheerlijk. Ze zijn niet allen stevig maar ook sappig en vol van smaak. Stuk voor stuk een feestje voor de mond. De bewoners van Koetshuys Erica weten hier wel raad mee en ‘de kers’ bracht tegelijkertijd mooie herinneringen en verhalen met zich mee.

Naar de markt

Wie maar even kan gaat graag mee op de duofiets voor een tochtje in de buurt. Als we op de markt dan lekkere rijpe kersen zien nemen we natuurlijk een grote zak mee, zodat alle bewoners bij terugkomst kunnen meegenieten van een onverwachte traktatie.

Verhalen van vroeger

Tijdens het eten van de kersen eten komen al gauw verschillende verhalen los. Over de boomgaard bij een opa vroeger, fietstochtjes door de Betuwe of het beroemde fruitmannetje Flipje. Al wat groeit en bloeit inspireert ons om onze zintuigen te gebruiken en de seizoenen te beleven.

‘Moestuinen’

In de mooie wandeltuin bij het Koetshuys staan mooie bloemen en struiken, maar wie goed kijkt ziet daartussen ook kruiden staan. Dagelijks kookt de kok een vers driegangendiner. Als hij wat peterselie nodig heeft voor de soep, plukt hij samen met een bewoner een bosje uit eigen tuin. Het ruikt niet alleen heerlijk maar wat is het ook lekker vers! Groenten komen niet uit de moestuin, maar wie wil kan helpen aardappels schillen of boontjes doppen. Zulke vertrouwde handelingen kunnen veel voldoening geven voor bewoners die de ervaring kennen van vroeger.

Tot volgend jaar Flipje!

Inmiddels is de kersentijd voorbij. Gelukkig biedt de markt altijd genoeg ander fruit om uit te kiezen, van te snoepen, uit te delen, herinneringen op te halen en te verwerken in een lekkere moes of taart!

Voor meer informatie over het wonen bij Koetshuys Erica neemt u contact met ons op via info@domusmagnus.com of 085-0645910.

Wie weet hebben we net een taart gebakken als u het Koetshuys bezoekt!

(Dit is een advertorial van Domus Magnus)