Normal_handen_mantelzorg_palliatief

Jaarlijks zet de gemeente Houten mantelzorgers in het zonnetje met een Waarderingsmarkt voor mantelzorgers. Eerder werd deze markt de Markt voor Mantelzorgers genoemd. De markt van dit jaar is op zaterdag 11 november, van 12.00 tot 16.00 uur, in het gemeentehuis van Houten. Dat meldt de gemeente Houten.

Steunpunt Mantelzorg Houten verzorgt dit jaar de organisatie van de markt. Het steunpunt is onderdeel van ‘van Houten&co’. Geregistreerde mantelzorgers hebben per post een uitnodiging ontvangen voor de Waarderingsmarkt. Mantelzorgers die geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich aanmelden bij Steunpunt Mantelzorg Houten. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van 'van Houten&co' of telefonisch via (030) 70 01 500. Binnenlopen bij het steunpunt kan ook, aan het Onderdoor 160. Het steunpunt is gevestigd op de tweede verdieping.

Ook pleegouders zijn van harte welkom op de Waarderingsmarkt. Zij kunnen zich aanmelden bij de gemeente Houten, mevrouw E. Drewes, gemeentehuis@houten.nl of (030) 63 92 611.

De markt bestaat uit twee delen. Allereerst de informatiemarkt, waar verschillende organisaties in de gemeente contact zoeken met mantelzorgers. Dit zijn organisaties die hen kunnen helpen bij de zorg. Ze geven tips en informatie, denken met met de mensen mee en wijzen hen op mogelijkheden en activiteiten. Daarnaast is er een markt met leuke producten en cadeauartikelen van lokale winkeliers. Mantelzorgers mogen daar zelf iets uitkiezen. Hiervoor ontvangen zijn muntjes en een VVV-bon. De gemeente hoopt veel mantelzorgers te zien op de markt.

Iedereen kan te maken krijgen met de (langdurige) zorg voor een partner, kind, ouder, vriend of kennis met een (chronische) ziekte, beperking of hoge leeftijd. Voor velen is deze zorg vanzelfsprekend. Toch staan we daar niet altijd bij stil. Wel is het van groot belang dat het gedaan wordt. Mantelzorgers kunnen voor meer informatie terecht bij Steunpunt Mantelzorg Houten. Dit is het centrale aanspreekpunt voor alle mantelzorgers in de gemeente.

Het steunpunt biedt een luisterend oor, informatie en advies (bijvoorbeeld over voorzieningen of instanties), praktische hulp, cursussen en ondersteuning op sociaal en emotioneel gebied.

Door: Redactie Nationale Zorggids