Diakonessenhuis krijgt opnieuw keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis

Het Diakonessenhuis heeft vandaag opnieuw het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis ontvangen. De ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOOM en NVOG geven dit kwaliteitskeurmerk omdat het Diakonessenhuis haar zorg goed heeft afgestemd op de oudere patiënt. Ruim honderd ziekenhuizen in Nederland zijn door de ouderenbonden gescreend en het Diakonessenhuis is een van de bijna zestig ziekenhuizen met het keurmerk. Dit meldt het Diakonessenhuis.

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moeten ziekenhuizen aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Het Diakonessenhuis voldoet aan deze eisen en krijgt in het bijzonder een positieve beoordeling voor specifieke maatregelen voor de opname van kwetsbare ouderen, de mate waarin de inrichting van de verpleegafdeling is afgestemd op ouderen, aandacht voor begeleiding in de laatste levensfase en betrokkenheid van de cliëntenraad.

Het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis is bedoeld om ziekenhuizen te stimuleren om hun zorgprocessen, beleid en fysieke omgeving beter af te stemmen op de toenemende groep kwetsbare oudere patiënten. Meer informatie www.seniorvriendelijkziekenhuis.nl

Door: Redactie Nationale Zorggids