Normal_ouderenzorg_mantelzorg_echtpaar_bejaarden_ouderen

Nieuwegein kent veel mantelzorgers die zorgen voor een familielid, vriend of kennis. Dit doen ze vaak al langere tijd, in hun eigen tijd en zonder dat ze er voor betaald krijgen. De gemeente en het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein waarderen dit zeer en benadrukken dat door deze mensen een mantelzorgwaardering aan te bieden. Elke mantelzorger die ingeschreven staat bij het steunpunt krijgt de mantelzorgwaardering 2017. Dat meldt de gemeente Nieuwegein. 

Op vrijdag 10 november van 15.00 tot 20.00 uur wordt bovendien de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg gehouden in het MeetingDistrict te Nieuwegein. Ook dit is een initiatief van de gemeente en het steunpunt. Dit jaar ziet de dag er wel wat anders uit dan vorig jaar. Zo kunnen de bezoekers verschillende workshops volgen. Ook is er een proeverij van verschillende producten. Op deze dag kunnen bezoekers bij inlevering van de voucher, die aan de uitnodiging vast zit, de mantelzorgwaardering ook ophalen tussen 15.00 en 20.00 uur in het MeetingDistrict.

Iedere mantelzorger die ingeschreven staat bij het Steunpunt Mantelzorg krijgt in de maand oktober een uitnodiging thuisgestuurd voor het afhalen van zijn of haar mantelzorgwaardering. Mensen die nog niet staan ingeschreven als mantelzorger bij het steunpunt kunnen dit alsnog doen. Dit kan het gehele jaar door, maar mensen die in aanmerking willen komen voor de Mantelzorgwaardering van dit jaar, hebben nog tot 15 oktober aanstaande de tijd om hun inschrijving te voltooien. Inschrijven kan via de website van het Steunpunt Mantelzorg. Bij vragen kan er gebeld worden naar het steunpunt via telefoonnummer 06- 83 55 68 74. 

Meer informatie is te vinden via Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein.

Door: Redactie Nationale Zorggids