Normal_mantelzorg__thuiszorg

Inwoners van de gemeente Bunschoten die mantelzorg verlenen kunnen tegen gereduceerd tarief huishoudelijke hulp krijgen. Zij mogen kiezen of deze huishoudelijke hulp in hun eigen huis wordt verstrekt of in het huishouden van de persoon voor wie zij zorgen. Met deze regeling wil de gemeente mantelzorgers ontlasten. Dat meldt de gemeente Bunschoten.

Het aanbod voor ondersteuning in het huishouden heet Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Mantelzorgers kunnen maximaal anderhalf uur per week of drie uur per twee weken huishoudelijke hulp aanvragen voor 5 euro per uur. De gemeente betaalt de overige kosten.

Het huis waar de huishoudelijke hulp wordt uitgevoerd, moet zich in de gemeente Bunschoten bevinden. Mantelzorgers kunnen een aanvraag voor één huishouden indienen. Verschillende mantelzorgers kunnen niet voor hetzelfde huis een toelage aanvragen. Daarnaast mag het huishouden waarvoor zij Huishoudelijke Hulp Toelage aanvragen niet op een andere wijze al huishoudelijke hulp ontvangen via de Wmo, zoals een maatvoorziening of de algemene voorziening hulp in het huishouden.

Om gebruik te kunnen maken van dit aanbod dienen mantelzorgers ingeschreven te staan bij het Steunpunt mantelzorg bij De Boei. Registratie als mantelzorger is mogelijk als drie maanden of langer voor minimaal acht uur per week mantelzorg wordt verleend.

Meer informatie of Huishoudelijke Hulp Toelage aanvragen kan door contact op te nemen met het steunpunt Mantelzorg van De Boei, via telefoonnummer 033-2992922, of kijk op http://www.deboeibunschoten.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids