Normal_ouderen__dement__eenzaam

Op 21 september aanstaande, Wereld Alzheimerdag, organiseert het Steunpunt Mantelzorg De Bilt een onvergetelijke middag over dementie. De dag is bedoeld voor zowel mensen met dementie, hun naasten, familie en andere belangstellenden. Dat meldt de gemeente De Bilt.

De middag wordt geopend door burgemeester Sjoerd Potters. Vervolgens vertelt Johan Carbo, journalist (Het Parool en UN), schrijver en mantelzorger van zijn vrouw, over zijn eigen ervaringen over wat nog wél mogelijk is, ondanks de diagnose dementie. Ook wordt de documentaire Van Waarde vertoond met voorbeelden van vrijwilligers met geheugenproblemen in gemeente De Bilt. Ook is er gelegenheid om met een aantal hoofdrolspelers in gesprek te gaan.

Er zijn verschillende organisaties aanwezig voor informatie en persoonlijk advies, zoals Alzheimer Nederland, Accolade Zorg, Het Kunstenhuis, Home Instead, King Arthur Groep, Onvergetelijk Leven, Casemanagers Dementie, MENS De Bilt en anderen. Ebbe Rost van Tonningen en een gelegenheidskoor verzorgen een muzikale bijdrage. Er zijn hapjes en drankjes  en er is gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

De middag vindt plaats in Het Lichtruim in Bilthoven. Het programma begint om 14.15 uur en duurt tot circa. De toegang is gratis. Voor vragen of informatie kan telefonisch contact worden opgenomen via 030 - 727 15 56 of via het nummer 06 13 07 11 26. E-mailen kan naar mantelzorg@mensdebilt.nl. Op www.mensdebilt.nl is het dagprogramma voor 21 september te vinden.

Door: Redactie Nationale Zorggids