Normal_ouderenzorg_mantelzorg_echtpaar_bejaarden_ouderen

De gemeente Soest en veertien partners in de zorg en welzijnswereld in Soest en Soesterberg geven ondersteuning aan mantelzorgers. Zij proberen mantelzorgers te ontlasten en te waarderen voor hun belangeloze inzet die vaak als vanzelfsprekend wordt gezien. Dat meldt de gemeente Soest.

“Met alle partners willen nu onderzoeken of onze inzet ook zijn vruchten afwerpt, want daar draait het uiteindelijk om”, aldus wethouder Marcel Adriani. Om te toetsen of de ondersteuning aansluit bij de behoeften van de mantelzorgers wordt een enquête uitgezet. Hierin geven mantelzorgers aan wat zij vinden van de ondersteuning en wat ze nog missen.

Met de resultaten kunnen de organisaties hun dienstverlening verbeteren. Wethouder Adriani: “Mantelzorgers doen heel veel voor hun naasten en dat kan soms zwaar zijn. Ik vind het belangrijk dat zij op deze momenten de juiste steun van ons krijgen. Ik hoop dan ook dat we veel reacties ontvangen, om te bepalen: doen we de dingen juist en doen we de juiste dingen?”

Meedoen met de enquête kan door een mail te sturen naar steunpuntmantelzorg@soest.nl. Daarna wordt een e-mail met een link gestuurd naar de online vragenlijst. Mensen die geen computer hebben, kunnen bellen naar het Steunpunt Mantelzorg. Zij krijgen de vragenlijst dan thuisgestuurd. Mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg ontvangen per brief een uitnodiging om mee te doen aan de enquête. Invullen kan tot 17 september.

Door: Redactie Nationale Zorggids