Normal_ouderen__dement__eenzaam

In Nederland lijden ruim 250.000 mensen aan dementie. Dit aantal zal de komende decennia verdubbelen als gevolg van de toenemende vergrijzing in onze maatschappij. De gemeenten en organisaties uit de ketenzorg dementie werken in Baarn, Soest en Soesterberg samen om een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren te realiseren. Samen vragen ze in de week van 17 tot en met 23 september meer aandacht voor de impact van dementie voor alzheimer patiënten en hun naaste omgeving. Dat meldt de gemeente Soest.

De beide gemeenten en organisaties uit de ketenzorg zoals King Arthur Groep, SWOS en Stichting Welzijn Baarn organiseren diverse activiteiten in Baarn, Soest en Soesterberg. Een overzicht van alle activiteiten vind je in de activiteitenladder.

De geprinte versie van het overzicht met activiteiten is onder meer af te halen in de centrale hal van het gemeentehuis, Bibliotheek Idea Soest, ontmoetingscentra Klaarwater en De Klarinet te Soest, De Drie Eiken in Soesterberg, SWOS en King Arthur in Soesterberg.

Op 21 september (Wereld Alzheimer-dag) ontvangt de gemeente het predicaat Dementievriendelijk. Medewerkers aan de balie/telefoon hebben een speciale training gevolgd om mensen met dementie goed te kunnen helpen. De erkenning is voor bezoekers zichtbaar in het gemeentehuis in de vorm van een aangebrachte sticker. 

Door: Redactie Nationale Zorggids