Normal_dm_rechtgetrokken2_jpg__1_van_1__benvenuta

Op zaterdag 9 september opent woonzorglocatie Benvenuta, onderdeel van Domus Magnus, voor ieder haar deuren tijdens Open Monumentendag 2017. Bent u altijd al belangstellend geweest naar dit unieke rijksmonument? Dan is dit dé kans om tussen 12.00 - 15.30 uur deze bijzondere plek te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis.

Architectuur en Historie

Het gekozen thema voor Open Monumentendag 2017 is: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Het is een thema met een rijk assortiment aan bijzondere monumenten en verhalen die kunnen worden beleefd. Tijdens deze open dag vertelt locatiemanager, Theo van der Linden, over de geschiedenis en de architectuur van het pand.

Monumentaal karakter

Benvenuta, gelegen aan de Bussumergrintweg 40, is een woonzorglocatie in de Hilversumse villawijk Trompenberg. De woonzorglocatie, een landhuis naar een ontwerp van Jan Dullaart, is een rijksmonument uit 1929. Het is een prachtig voorbeeld van de Amsterdamse School, met fijn glas in lood en een bijzondere Jugendstil-inrichting. Naast Benvenuta openen ook drie andere locaties van Domus Magnus op zaterdag 9 september 2017 tijdens Open Monumentendag 2017 de deuren voor geïnteresseerden. Kijk voor meer informatie op www.domusmagnus.com/monumentendag

(Dit is een advertorial)