Flexibele inzet van zorgappartementen in Vianen

De vraag naar goede zorg in combinatie met wonen is de afgelopen jaren gegroeid. LEKSTEDEwonen, ZorgSpectrum en de gemeente Vianen starten in juli 2017 met een andere invulling van wonen en zorg in Vianen. De appartementen in Hof van Batenstein worden voortaan flexibel ingezet om te voldoen aan de veranderde woon- en zorgvraag van de huidige en toekomstige bewoners. Dit meldt de gemeente Vianen.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de regelgeving rondom wonen en zorg. Het overheidsbeleid richt zich op het langer zelfstandig wonen van mensen. Veel ouderen en zorgbehoevenden komen door ‘het scheiden van wonen en zorg’ niet meer in aanmerking voor het wonen in een verzorgingshuis. Ook zijn zorgorganisaties steeds meer gebonden aan diverse regelgevingsgrenzen. En dat terwijl de samenleving vergrijst, waardoor de vraag naar (intensieve) zorg en ondersteuning in de nabijheid juist toeneemt.

In Vianen en de regio is dat niet anders en in Vianen neemt de vergrijzing zelfs sterker toe dan het landelijk gemiddelde. Daarom hebben de drie partijen afspraken gemaakt over het anders invullen van wonen en zorg in Hof van Batenstein, zodat het voldoet aan de huidige, maar ook toekomstige behoeften. Dit biedt uitkomst voor verschillende doelgroepen die op zoek zijn naar een geschikte woning met zorgmogelijkheden.

Door: Redactie Nationale Zorggids