Normal_boeket_bloemen

Afgelopen zondag vond een feestelijke bijeenkomst plaats, waar Ank Vernooij uit Wijk bij Duurstede in het middelpunt van de belangstelling stond. Tijdens deze besloten bijeenkomst reikte burgemeester Poppens haar een Penning van Verdienste uit van de gemeente Wijk bij Duurstede. Vernooij kreeg de penning danzij haar intensieve hulp aan kwetsbare en/of zieke mensen uit de omgeving. Dat meldt de gemeente Wijk bij Duurstede.

Al sinds 1990 verleent Ank continue hulp aan mensen uit haar omgeving. Gevraagd en ongevraagd ondersteunt zij hen waar nodig en draagt daarmee bij aan een voor hen betere kwaliteit van leven. Ank zet zich daarnaast buitengewoon actief in voor verschillende maatschappelijke (lokale) organisaties. Haar motto is ‘Doen!’ En dit doen kan getypeerd worden als enthousiast en bevlogen. Zij ontplooit bovendien al jarenlang diverse initiatieven op het terrein van welzijn en zorg, en verbindt hier (nieuwe) vrijwilligers aan. Om tot uitvoering van sociale initiatieven over te gaan, weet zij op vakkundige wijze ondernemers en maatschappelijke organisaties te stimuleren en verbinden. 

Vernooij komt in aanmerking voor de Penning van Verdienste van de gemeente Wijk bij Duurstede, omdat zij zich op bijzondere, niet aflatende wijze, gedurende lange tijd, verdienstelijk maakt voor de gemeenschap van Wijk bij Duurstede in het algemeen en kwetsbare inwoners in het bijzonder.

"Als inspirator en doener is Ank de motor achter allerlei maatschappelijke initiatieven. Wat zij bedenkt voert zij uit, proactief, alleen of in samenwerking met anderen. Zij werkt oplossingsgericht, energiek met een warm hart voor mensen! Organisaties, vrijwilligers en inwoners weet zij te stimuleren en verbinden. Zij is een inspirerend voorbeeld voor anderen." Zo luidt de tekst op de oorkonde, behorend bij deze Penning van Verdienste.

Door: Redactie Nationale Zorggids