Normal_fietsen_in_de_natuur

De gemeente Vianen organiseert samen met de provincie Utrecht en de Fietsersbond een Fietsveiligheidstraining voor senioren. De Fietsveiligheidstraining wordt gehouden op donderdag 15 juni aanstaande in de Burgerzaal van het Stadhuis van Vianen. Dat meldt de gemeente Vianen.

Naast het opfrissen van de verkeerskennis worden er ook vele praktische tips gegeven om zo lang en zo veilig mogelijk te blijven fietsen. Van deelnemers wordt een bijdrage van 7,50 euro per persoon gevraagd. Dit is inclusief informatiemap, koffie/thee en lekkere en gezellige lunch.

Deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar de cursus. Na de ontvangst krijgen zij een presentatie over nieuwere verkeersregels. Vervolgens worden de fietsen gecontroleerd en hebben mensen de gelegenheid om enkele e-bikes uit te proberen. Tevens staat er fietsgym van een beweegdocente op het programma. Rond 12.30 uur is de lunch. Daarna kan de fietsvaardigheid worden geoefend, waarna er tot slot een korte fietstocht door Vianen en omgeving gemaakt wordt.

Aanmelden voor de Fietsveiligheidstraining kan via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of door een mail te sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (onder vermelding van ‘aanmelding Fietsveiligheidstraining Vianen 15 juni’). De deelnemers wordt verzocht hun naam, adres, telefoonnummer en leeftijd te vermelden in de mail en of zij met de fiets komen. Tevens dient opgegeven te worden of er een WA-verzekering is afgesloten. 

Met de voorlichting en de tips op de Fietsveiligheidstraining hopen de gemeente Vianen, de provincie Utrecht en de Fietsersbond eraan bij te dragen dat de senioren in de provincie Utrecht nog lang en op een veilige en prettige manier blijven fietsen.

Door: Redactie Nationale Zorggids