Bijna duizend mantelzorgcomplimenten in Zeist in 2016

Via het mantelzorgcompliment wil de gemeente namens de Zeister samenleving een blijk van waardering geven aan alle mantelzorgers die dag in dag uit klaar staan voor hun naasten. Het compliment bestaat uit een tegoedbon die mantelzorgers bij zo’n twintig aanbieders naar keuze kunnen besteden. Het gaat bijvoorbeeld om een lunch, een voorstelling, of iets op het gebied van wellness. Dit meldt de gemeente Zeist.

In 2016 heeft het Steunpunt Mantelzorg bijna duizend mantelzorgcomplimenten uitgedeeld. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het aantal in 2015. De groei in het aantal mantelzorgcomplimenten komt waarschijnlijk vooral doordat sinds 2016 iederéén een mantelzorger kan aanmelden voor het compliment. Voorheen konden mantelzorgers zich alleen zelf aanmelden.

Vanaf 1 juni biedt het Steunpunt Mantelzorg Zeist aan alle mantelzorgers weer het Mantelzorgcompliment 2017 aan. Het steunpunt biedt informatie en advies voor mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand met een ziekte of beperking. Kijk voor meer informatie op de website van Steunpunt Mantelzorg Zeist.

Door: Redactie Nationale Zorggids