Normal_ouderenzorg_mantelzorg_rolstoel_bejaarde_oudere_verpleging_verpleegster

Ieder jaar ontvangen mantelzorgers een vorm van waardering voor de langdurige en onbetaalde zorg die zij hebben voor een familielid, vriend of kennis. Dit jaar bestaat het compliment uit VVV-bonnen en een keuze voor een high tea, lunch, of bezoek aan de sauna. Dit meldt de gemeente Soest.

Wethouder Marcel Adriani zegt hierover: “Mantelzorg lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Een compliment is zeker op z’n plaats. Dat geven we dan ook graag.”Het mantelzorgcompliment wordt gegeven aan mantelzorgers die zorg bieden aan een inwoner in de gemeente Soest. Alle mantelzorgers die bekend zijn, ontvangen hierover een brief. Mantelzorgers die nog niet bekend zijn bij het steunpunt Mantelzorg, kunnen zich per mail, telefoon of online aanmelden.

Mensen die mantelzorg krijgen, kunnen hun mantelzorger voordragen. Maar ook de zorgverlener of de huisarts kan iemand voordragen. Als er meerdere mantelzorgers zijn voor één persoon dan kan er één mantelzorger worden voorgedragen. En natuurlijk kunnen mantelzorgers zichzelf aanmelden. Voor het aanmelden van mantelzorgers kunnen de gegevens van de mantelzorger en degene voor wie hij/zij zorgt gemaild worden naar steunpuntmantelzorg@soest.nl of vul het digitale registratieformulier in op de website van de gemeente. Het mantelzorgcompliment kan aangevraagd worden tot 1 juni 2017.

Door: Redactie Nationale Zorggids