Normal_metselen

Emiel en Diane de Jong hebben afgelopen week in Vleuten de eerste steen geplaatst van hun bijzondere zorgvestiging Het Gastenhuis. In de zomer hoopt het stel hier te kunnen starten met de zorg aan dementerenden. Dat meldt De Brug.

Emiel en Diane gaan zich richten op de kleinschalige zorg, waarbij de specialisatie ligt op mensen met dementie. Het echtpaar opent hun gastenhuis in navolging van enkele andere stellen. Nederland telt sinds vorig jaar vier verschillende locaties. Elk gastenhuis moet worden bewoond door een zorgechtpaar dat zich naast zorg ook wil richten op het sociale aspect in de buurt. Emiel en Diane gaan er in Vleuten voor zorgen dat dementerende cliënten ook betrokken blijven bij de maatschappij.

Het Gastenhuis wordt gebouwd in de Vleutense wijk Vleuterweide. Er is na de realisatie plek voor twintig bewoners. Bovendien biedt het nieuwe zorgonderkomen zorg aan cliënten die nog thuis wonen. Zelfs zorg aan huis behoort tot de mogelijkheden, mocht daar vraag naar zijn in Vleuten en omgeving.

Emiel en Diane de Jongen zullen straks veel samenwerken met mantelzorgers, bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand. Op 24 maart wordt er een informatiebijeenkomst gehouden over Het Gastenhuis. Via www.hetgastenhuis.nl/vleuten kan men zich hiervoor aanmelden.

Door: Redactie Nationale Zorggids