Wachten op nieuwbouw in afgekeurd zorgpand in Soest

De geplande nieuwbouw van woonzorgcentrum Schoonoord in Baarn is pas eind 2018 gereed. Dat betekent dat de bewoners van het oude tehuis in Baarn, dat nu al drie jaar leeg staat, tegen die tijd al vijf jaar lang in een al lang geleden afgekeurd verzorgingstehuis in Soest bivakkeren. Dit meldt het AD.

De bewoners vertrokken halverwege 2014 uit Schoonoord met de belofte dat ze uiterlijk eind 2016 weer terug zouden zijn. De gedoogvergunning om gebruik te maken van het voormalig tehuis Groot Engendael, waar ze tijdelijk werden onderbracht, was ook geldig tot eind vorig jaar. Bezwaren van de buurt en aanpassing aan het bestemmingsplan zijn de grootste vertragers in het proces.

Wethouder Erwin Jansma van Baarn heeft woensdagavond laten weten dat het huidige bestemmingsplan definitief is. Zo is de asbestsanering begin februari afgesloten en werkt de gemeente nu aan het afgeven van zowel een sloop- als een bouwvergunning. Deze sloop is gepland voor het derde kwartaal van dit jaar, gevolg door de nieuwbouw vanaf oktober. De bedoeling is dat deze nieuwbouw eind 2018 kan worden betrokken. Jansma sluit zich aan bij de woorden van CDA-raadslid Jan Hoogendoorn, die de lange vertraging betreurt.

De nieuwbouw zal bestaan uit drie gebouwen met ruim vijftig appartementen, evenals driehonderd vierkante meter aan ruimte voor sociale interactie, recreatie, zorg en ondersteuning.

Door: Redactie Nationale Zorggids