Normal_ouderen_4

Woonzorgboerderij Moriahoeve in Woudenberg biedt voortaan ook op de zaterdagen dagactiviteiten aan voor demente ouderen. Zij kunnen hiervoor niet alleen meer terecht op doordeweekse dagen. De extra dag zorgt er bovendien voor dat mantelzorgers vaker vrijaf hebben. Dat meldt De Woudenberger.

Omdat de Moriahoeve in het buitengebied tussen Woudenberg en Scherpenzeel ligt, was het in de beginperiode afwachten hoeveel mensen de boerderij wisten te vinden voor activiteiten. Wegens succes is de zaterdag nu aan de agenda toegevoegd als activiteitendag. Alle dagactiviteiten op de Moriahoeve worden vergoed uit een indicatie die via de Wmo of Wlz wordt afgegeven door de gemeente Woudenberg.

De extra dag zorgt ervoor dat mantelzorgers beter ondersteund en ontlast worden. Zij hebben nu meer mogelijkheden om een dagje vrij te nemen, ook in het weekend. Omdat de medewerkers van de Moriahoeve inschatten dat veel mantelzorgers juist ’s weekends even ontlast willen worden, verwachten zij dat de activiteitengroep op de zaterdag een succes wordt. Voor de demente ouderen is koffie drinken, andere mensen ontmoeten en dagelijks bezig zijn simpelweg genieten.

Inmiddels is de aanmelding voor de zaterdaggroep van start gedaan. Volgens de medewerkers is er nog voldoende plek over. Inschrijven kan via www.moriahoeve.nl. Daar is tevens meer informatie te vinden over de dagactiviteiten.

Door: Redactie Nationale Zorggids