Actiegroep voor behoud van De Heybergh nog niet gerustgesteld

De actiegroep De Heybergh Blijft is niet overtuigd van de belofte dat De Heybergh in Soesterberg nog jarenlang openblijft voor mensen met een zware zorgvraag. De actiegroep maakt zich vooral zorgen over alle zwaar dementerende mensen in de toekomst nog wel verzorgd kunnen worden in hun eigen dorp, zonder dat ze hoeven te verhuizen naar Soest of Zeist. Dit meldt het AD.

Lyvore en zorgverzekeraar Zilveren Kruis-Achmea blijven desondanks volhouden dat zij er alle vertrouwen in hebben dat het allemaal goed zal komen. De actievoerders blijven echter vragen stellen, zoals bleek uit de raadsvergadering van gisteravond. Zij initieerden daarbij een debat over de levensvatbaarheid van De Heybergh. De actiegroep is van mening dat vijftien zorgplaatsen te weinig s en betwijfelen of dit aantal voldoende is om de organisatie financieel overeind te houden. Ze krijgen het gevoel dat de zorgorganisatie De Heybergh bewust laat leegbloeden en vind dat de gemeenteraad dit moet voorkomen.

Lyvore-directeur Emma Beaujon spreekt de vraagtekens tegen: “Wij hebben er het volste vertrouwen in dat het goed afloopt, anders hadden wij nooit een huurcontract voor tien jaar getekend. Het is wel spannend, maar een contract ga je niet aan als je denkt dat het mislukt.” Ook de raadsleden stoorden zich aan de suggestie dat zij werkloos zouden toekijken en vroegen om vertrouwen te hebben in de afspraken.

Door: Redactie Nationale Zorggids