Normal_dementie_2

Mantelzorgers uit Amersfoort krijgen ondersteuning van Indebuurt033. Op donderdagmiddag 26 januari is er van 13.30 tot 15.30 uur een kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maken mantelzorgers kennis met de mantelzorgmakelaar en met de maatschappelijk dienstverlener. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

Jaarlijks verlenen zo’n 34.000 Amersfoorters mantelzorg. Mantelzorgers zijn heel belangrijk, omdat met hun hulp mensen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Het is prettig dat op een informele en vertrouwde manier ondersteuning kan worden geboden, maar dat kan veel tijd en energie vragen. Mantelzorgers verdienen daarom een ondersteuning

De mantelzorgmakelaar van Indebuurt033 is hét aanspreekpunt voor mantelzorgers wat betreft vragen en zorgen over de rol als mantelzorger. De mantelzorgmakelaar gaat in gesprek, denkt mee, geeft advies en brengt mantelzorgers in contact met lotgenoten. Dit kan tijdens themabijeenkomsten of cursussen voor mantelzorgers. Er is voor mantelzorgers ook praktische ondersteuning zoals respijtzorg (vervangende zorg). Een vrijwilliger neemt dan op bepaalde tijden de ondersteuning over of biedt de verzorgde gezelschap, zodat mantelzorgers even iets voor zichzelf kunnen doen.

De kennismakingsbijeenkomst voor mantelzorgers is op donderdagmiddag 26 januari van 13.30 tot 15.30 uur bij Informatie033 Kruiskamp, Neptunusplein 66K. Aanmelden kan via mantelzorgers@indebuurt033.nl of telefonisch via 033 – 204 8677. Het e-mailadres en telefoonnummer zijn ook beschikbaar bij vragen.

De mantelzorgmakelaar is regelmatig aanwezig bij Informatie033, de informatiewinkels in de buurt. Kijk voor adressen en openingstijden van de informatiewinkels op www.indebuurt033.nl/informatiewinkels.

Door: Redactie Nationale Zorggids