Debat over toekomst zorgcentrum Heybergh

Leden van de actiegroep ‘De Heybergh Blijft Open’ gaan donderdag 26 januari het gesprek aan met de politiek over de toekomst van het woonzorgcentrum De Heybergh in Soesterberg. Het centrum staat op het punt om gesloten te worden en de actiegroep wil voor dat gebeurt, antwoord krijgen op drie vragen. Dit meldt het AD.

De eerste vraag is of de gemeenteraad bereid is om te onderzoeken of de beloofde vijftien zorgplaatsen op lange termijn wel haalbaar zijn. Daarnaast vraagt de actiegroep zich af of de zorggelden wel evenredig verdeeld worden over Soest en Soesterberg. Kritische inwoners van Soesterberg hebben het idee dat zij te weinig zorgplaatsen toebedeeld krijgen. De derde vraag gaat over de wens om in Soesterberg een volwaardige ontmoetingsplek voor ouderen te realiseren, aangezien de centrale ontmoetingsruimte voor Heyberghbewoners en senioren uit het dorp verdwijnt.

Het benoemde alternatief hiervoor, een ontmoetingsruimte in de serviceflat De Drie Eiken, vinden de actievoerders geen volwaardige oplossing, omdat deze ruimte vaak gebruikt wordt door de Stichting Welzijn Ouderen Soest. De senioren in het dorp maken zich al langer sterk voor het behoud van De Heybergh, omdat zorgorganisatie Lyvore het centrum eerder ook al wilde sluiten.

Door: Redactie Nationale Zorggids