Normal_koffie1

De zorgcentra Amandelhof en Mirtehof in Zeist hebben besloten om niet langer koffie, thee, koekjes en soep aan te bieden aan de bewoners. Zorggroep Charim zegt dat de centra daarin de afgelopen jaren te gul zijn geweest. Dat meldt het AD.

Voor de Kerst kregen de bewoners van de twee centra te horen dat het onbeperkt nuttigen van versnaperingen in 2017 verleden tijd is. Woordvoerder Rufu Petri van Charim zegt dat er voortaan bij de warme maaltijd ofwel appelmoes wordt geserveerd, of een toetje. In het verleden kregen de bewoners beide gerechten geserveerd, maar volgens de overheidsrichtlijnen is dat niet de bedoeling.

De nieuwe maatregelen houden in dat er nog maar enkele keren per dag kostenloos koffie en thee mag worden gedronken. Gratis soep verdwijnt helemaal en is alleen nog te koop in het winkeltje. Ook worden er geen gratis koekjes meer uitgedeeld aan de bewoners. De maatregelen zijn hard, maar wel nodig volgens Petri. Er werd de afgelopen jaren namelijk voor duizenden euro’s aan versnaperingen betaald. Die kosten heeft de zorggroep echter hard nodig omdat er meer geld werd uitgegeven dan dat er binnenkwam.

Petri verwacht dat de bewoners van de Amandelhof en Mirtehof niet zomaar gewend zijn aan de veranderingen, juist omdat een gratis kopje thee met een koekje zo vanzelfsprekend was. Op de andere locaties van Charim hoeft niet te worden gekort op gratis consumpties, omdat de kosten daar niet zijn overschreden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids