Normal_dementie_3

ZorgSpectrum locatie De Geinsche Hof in Nieuwegein is eind december gestart met een nieuw instrument dat mensen met dementie kan helpen: CRDL. Verzorgers en familie kunnen dankzij dit nieuwe hulpmiddel beter in contact komen met de dementerende. Dat meldt Molenkruier.

Door middel van diverse soorten aanrakingen worden er op het instrument bepaalde geluiden geproduceerd. Het CRDL-apparaat herkent bijvoorbeeld signalen als vastpakken, wrijven, strelen of kriebelen. Hiermee is een betere communicatie mogelijk. Wat precies de voordelen zijn, wordt de komende tijd uitgebreid door ZorgSpectrum getest.

Naast het apparaat kunnen verzorgers en familieleden een dementerende ook begeleiden door middel van mantelzorgondersteuning die ZorgSpectrum biedt. Daarnaast zijn er speciale Alzheimercafés om meer informatie over hulp te krijgen. Bovendien kan er altijd contact opgenomen worden met Klantadvies via telefoonnummer 030-6575045. Hier is onder andere ook informatie te krijgen over het nieuwe CRDL-instrument.

Door: Redactie Nationale Zorggids