Normal_computer

SeniorWeb bestaat 20 jaar. Om dat jubileum te vieren wordt er volgende week een Open Week gehouden. In 1996 is de organisatie in het leven geroepen om ouderen te helpen met digitale vaardigheden. Het doel daarvan was om vervroegd pensioen vanwege de opkomst van computers te voorkomen. Inmiddels houden veel oudere mensen dankzij SeniorWeb hun digitale kennis op peil. Dat meldt De Nieuwsbode.

Ger Tielen, Frans de Jong en Alexander van de Kerkhof zijn destijds gestart met SeniorWeb. Hoe ze hun project konden aanpakken hebben ze geleerd in de Verenigde Staten, waar al een soortgelijke organisatie bestond. Inmiddels hebben meer dan vierhonderd Nederlandse bibliotheken centra waar senioren computerkennis kunnen opdoen. Het motto van SeniorWeb is 'senioren onderrichten andere senioren'. In de regio kunnen mensen onder andere terecht in Bilthoven, Bunnik, Maartensdijk en Zeist. 

Om de leercentra van SeniorWeb nog beter onder de aandacht te brengen wordt er van 16 tot en met 21 januari een Open Week gehouden. Mensen kunnen onder andere deelnemen aan speciale activiteiten. In Bilthoven en Bunnik zijn er cursussen digitale fotografie. In Maartensdijk is er op vrijdag een spreekuur over camera’s. Ook is er op alle locaties een Digitaal Café waar mensen spontaan kunnen binnenlopen om hun digitale vragen te stellen. Voor geïnteresseerden in tablets is er de bijeenkomst ‘Thee, taartjes en tablets’. Vrijwilligers vertellen dan van alles over het gebruik en de mogelijkheden van een tablet.

Op de website van Seniorweb is het volledige programma van de Open Week te vinden:  www.ideacultuur.nl/seniorweb. Overige informatie en aanmelden kan ook via deze site of per mail via activiteiten@ideacultuur.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids