Normal_geld

Net als de afgelopen 70 jaar wordt er ook dit jaar weer een Anjercollecte gehouden. Tegenwoordig is de actie voor verenigingen een soort ‘live crowdfunding'. Zij moeten steeds vaker creatief te werk gaan om de financiën elk jaar rond te krijgen. Het Cultuurfonds ondersteunt bijna 3.500 projecten per jaar, waarbij cultuur en natuurbehoud voorop staan. Het doel van de Anjeractie is dat zoveel mogelijk mensen collecteren. De gemeente Utrechtse Heuvelrug is daarom op zoek naar verenigingen die zich willen aanmelden. Dat meldt de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Dit jaar is de Anjeractie van 14 mei tot en met 20 mei. In deze week gaan tienduizenden collectanten met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor cultuur en natuurbehoud in Nederland. Iedereen (buurvrouw, familie, vrienden) mag voor een vereniging collecteren. Het is dus niet beperkt tot alleen de eigen leden. Bij de Anjeractie mogen collecterende verenigingen de helft van de collecteopbrengsten zelf houden. De andere helft gaat naar het budget van het Cultuurfonds Utrecht.

Vóór 30 januari 2017 kunnen mensen hun vereniging aanmelden. Stuur hiervoor een e-mail naar: ria.schiltman@provincie-utrecht.nl. Voor verdere vragen kan telefonisch contact worden opgenomen via (030) 258 39 91.      

Door: Redactie Nationale Zorggids