Normal_eenzaamheid

Om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan heeft het netwerk Samen Vleuten-De Meern zich ook dit jaar rondom de feestdagen extra ingezet. Voor velen is de kerstperiode namelijk niet iets om naar uit te kijken. Maar ook de rest van het jaar organiseert de groep bijeenkomsten om eenzaamheid te verminderen. Dat meldt De Brug Utrecht.

Twintig procent van alle mensen boven de 70 jaar heeft te maken met eenzaamheid. Iedereen kan ermee te maken krijgen en het is lang niet altijd meteen zichtbaar voor de omgeving. Het verlies van een dierbare of een slechtere gezondheid kunnen ertoe bijdragen dat mensen zich alleen voelen.

Het netwerk Samen Vleuten-De Meern heeft als doel om de eenzaamheid bij mensen te verminderen door hulp van mensen uit hun eigen omgeving. Het netwerk helpt meedenken om gezamenlijk tot een oplossing te komen, juist omdat het sociale netwerk minder wordt als mensen kwetsbaarder worden. Samen Vleuten-De Meeren stimuleert de ouderen daarom om samen leuke dingen te doen.

Een ander doel van het tegengaan van eenzaamheid is om ouderen langer zelfstandig te laten wonen. Daarbij wordt gekeken welke activiteiten of voorzieningen de netwerkgroep kan regelen.
Onder andere over dat onderwerp worden het hele jaar op verschillende plekken in de wijk bijeenkomsten georganiseerd. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jan Bloemkolk via telefoonnummer 030-6773131 of via e-mail: janbloemkolk@welzaamutrecht.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids