Kosten huishoudelijke hulp Leusden omhoog

Inwoners van Leusden die gebruik maken van huishoudelijke hulp in het kader van de Wmo zullen de kosten hiervan komend jaar niet zien verhogen. De eigen bijdrage blijft, zoals ze dat gewend zijn, 12,50 euro per uur. De gemeente ziet de kosten echter wel stijgen, omdat de lonen van de hulpverleners omhoog zullen gaan. Dit meldt de Leusder Krant. 

De gemeenteraad ging donderdag akkoord met het voorstel om geen wijzigingen door te voeren die nadelige gevolgen zouden kunnen hebben voor Leusdenaren die recht hebben op zorg. Dit betekent echter wel dat er de komende jaren een tekort kan ontstaan van bijna vijftigduizend euro. Wethouder Jan Overweg verwacht niet dat het zo ver zal komen. Hij wil in overleg met de betrokkenen controleren of alle zorg die geleverd wordt, ook nodig blijft.

Uit onderzoek blijkt dat Leusdenaren die in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp hier over het algemeen tevreden over zijn wat betreft het gemeentelijke beleid. Door de bestaande regels scherper toe te passen, kan er wellicht nog wat bespaard worden. De zorgverlening radicaal terugdraaien zal echter nooit gebeuren, zo stelt de wethouder de hulpbehoevenden gerust. “We gaan morgen echt niet stringenter alle hulp die we bieden opnieuw beoordelen."

Door: Redactie Nationale Zorggids