Normal_duim2

Mantelzorgers zijn onmisbaar, natuurlijk voor degene voor wie ze zorgen maar daarnaast ook voor de samenleving. De gemeente Bunnik hefet grote waardering voor deze mesen. Daarom ontvangen zij ieder jaar een blijk van waardering. Over 2016 ontvangen mantelzorgers een bedrag van de gemeente ter waarde van 180 euro per huishouden. Dat meldt de gemeente Bunnik.

Voor het ontvangen van de mantelzorgwaardering gelden een aantal voorwaarden. Zo moet de zorgvrager aan wie mantelzorg wordt verleend woonachtig zijn in de gemeente Bunnik. De mantelzorgwaardering wordt daarnaast per zorgvrager maar één keer uitgekeerd. Bij meerdere mantelzorgers per zorgvrager kan de blijk van waardering verdeeld worden. Tot slot geldt dat er per huishouden met een of meerdere zorgvragers eenmalig een mantelzorgwaardering wordt verstrekt.

Mantelzorgers kunnen zich bij de gemeente laten registreren om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering. Dit kan telefonisch via mevrouw Borg van het Centrum voor Elkaar. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 030-659 48 48. Voor de registratie zijn naam, adres en woonplaats (NAW), het IBAN-nummer, evenals de NAW-gegevens van degene voor wie zorg verleend wordt nodig. Mensen die al geregistreerd staan, hoeven dat niet opnieuw te doen.

Door: Redactie Nationale Zorggids