Normal_ventilatie

De ruim vijftig bewoners van woonzorgcentrum Sint Joseph in Achterveld zijn na korte een ontruiming weer teruggekeerd naar huis. Zaterdagmiddag moesten de bewoners uit voorzorg het complex verlaten, omdat er een gaslucht werd geroken. Dat meldt RTV Utrecht.

Het in de buurt gelegen 'Ons Gebouw' werd gedurende de ontruiming als opvanglocatie gebruikt. Daar waren ook een ambulance en het Rode Kruis naartoe gekomen om eerste hulp te bieden aan de ouderen.

Gelukkig was de ontruiming maar van korte duur. ’s Avonds konden de bewoners weer veilig terugkeren naar hun eigen huis. Van een lekke gasleiding bleek uiteindelijk geen sprake te zijn. Wel bleek in het riool een beetje benzine te zitten die via de ventilatiekanalen in het zorgcentrum kwam. Dat er een vreemde geur in het complex hing, is dus goed te verklaren.

Niemand van de bewoners in het Sint Joseph heeft gezondheidsklachten opgelopen. Bewoners die de benzinelucht toch nog ruiken in hun woning kunnen de lucht kwijtraken door goed te ventileren. Ook het doortrekken van het toilet kan helpen om de lucht te verfrissen.

Door: Redactie Nationale Zorggids