Senioren willen zelfstandig appartementencomplex bouwen op Lichtenberg

Een groep senioren wil op eigen gelegenheid een appartementencomplex ontwikkelen op de locatie Lichtenberg. Ze hebben al contact gehad met een aannemer en de naam voor het complex moet ‘Woongroep SamenZelfstandig’ gaan worden. Dit meldt het AD.

Bram Valk, initiatiefnemer van het idee, laat weten dat hij en de andere initiatiefnemers er niks voor voelen om straks terecht te komen in een bejaardentehuis. Ondertussen heeft hij al genoeg eensgezinden om zich heen verzameld voor vijf luxe appartementen, maar de groep wil blijven groeien tot ze de hele kavel kunnen vullen met zeven appartementen. De kavel is gelegen op de kop van het Lichtenbergterrein, vlakbij de rotonde.

De appartementen moeten een oppervlakte krijgen van 150 tot 200 vierkante meter. De bewoners zullen beschikking krijgen over twee eigen parkeerplaatsen in een parkeergarage. Valk: “We zijn gesteld op onze privacy. Het gemeenschappelijke zit 'm onder meer in de binnentuin en mogelijk een gemeenschappelijk appartement met twee logeerruimtes''. Het appartementencomplex moet in eigen beheer gebouwd worden via een zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Het benodigde vermogen voor het project brengen de deelnemers zelf bijeen. De meeste geïnteresseerden hebben volgens Valk eigen, vrijstaande woningen die bij verkoop genoeg geld zouden moeten opbrengen.

SamenZelfstandig is niet de eerste groep ouderen die met een dergelijk plan voor bouwen op de Lichtenberg. Sinds 2008 hebben zich al meerdere initiatiefnemers gemeld voor het realiseren van bijzondere woonvormen op het voormalige ziekenhuisterrein. Gemeentewoordvoerder Iris van Veen bevestigt het contact met Valk: “Vanaf 1 januari kunnen mensen die via CPO willen bouwen op de Lichtenberg zich inschrijven''.

Door: Redactie Nationale Zorggids