Normal_lucifer_vuur_onrust_vijf_brand_brandhout

Op woensdag 16 november is de Veiligheidsregio Utrecht samen met Vallei Wonen en de gemeente Woudenberg in gesprek gegaan met Woudenbergse senioren over brandveiligheid. Bewoners van welgeteld vijf seniorencomplexen waren uitgenodigd voor dit gesprek, waarvan er dertig uiteindelijk aanwezig waren. De bijeenkomst vond plaats in het Multifunctioneel Centrum De Schans. Dit meldt de Woudenberger.

De aanwezigen kregen de mogelijkheid om kennis te maken met de brandweer en gingen met hen in gesprek over hoe groot de kans op brand is bij hen thuis en wat ze kunnen doen om dit risico te beperken. Het voorkomen van brand is namelijk een belangrijk uitgangspunt van de brandweer. Zo’n tachtig procent van de branden ontstaat door menselijk handelen. Om die reden organiseert de brandweer bijeenkomsten voor zelfstandig wonende senioren, omdat zij een kwetsbare groep vormen.

De bijeenkomst van de brandweer en politie van 21 november is afgezegd. Er was een bijeenkomst gepland voor senioren in de omgeving van Renswoude, die hen uitleg zou geven over brandpreventie en het voorkomen van diefstal via een babbeltruc. Vanwege een te laag aantal aanmeldingen is ervoor gekozen om de bijeenkomst af te zeggen, en deze eventueel op een andere datum alsnog te laten plaatsvinden.

Door: Redactie Nationale Zorggids