Logo_utrecht

De gemeente Utrecht krijgt de erkenning ‘mantelzorgvriendelijke werkgever’ van de Stichting Werk&Mantelzorg. Die erkenning krijgt de gemeente omdat zij haar medewerkers ruimte biedt voor hun zorgtaken. Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, wordt de prijs in ontvangst genomen. Dat meldt de gemeente Utrecht.

Een op de zes werknemers combineert mantelzorg met een betaalde baan.  Dat geldt ook voor de werknemers bij de gemeente Utrecht. Volgens wethouder Kees Geldof van Personeelszaken wil de gemeente haar medewerkers, die thuis intensieve zorgtaken hebben, goed ondersteunen. Zo wordt er gewerkt aan een mantelzorgbewuste organisatie en worden medewerkers die ook mantelzorger zijn opgeroepen om hierover in gesprek te gaan met hun leidinggevende en collega’s. Zo wordt gezamenlijk besproken wat de mogelijkheden zijn om werk en mantelzorg goed te combineren. Dat zijn geen standaardoplossingen, maar er wordt per persoon gekeken wat de beste manier is.

De gemeente Utrecht wil een voorbeeld zijn voor andere bedrijven en organisaties in de stad en stimuleert hen om ook mantelzorgvriendelijk te gaan werken. Utrecht wil deze organisaties graag informeren over de mogelijkheden en regelingen die er zijn op het gebied van mantelzorg. Daarnaast faciliteert de gemeente alle mantelzorgers in Utrecht met goede ondersteuningsmogelijkheden voor groepen en individuele mantelzorgers.

Op 10 november ontvangt wethouder Kees Diepeveen van Zorg en Maatschappelijke Ondersteuning de erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever uit handen van Liesbeth Hoogendijk, directeur van stichting Werk&Mantelzorg. Hierna geven ze samen het startsein voor de campagne ‘Werk&Mantelzorg Buzz on tour’. Met deze landelijke campagne wil de stichting Nederlandse werkgevers stimuleren om mantelzorgvriendelijker te worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids