Normal_ouderen_1

Stichting Binding in de gemeente Wijk bij Duurstede viert de Dag van de Mantelzorg op 5 november. Mantelzorgers worden die dag vanaf 14.00 uur in het zonnetje gezet. De activiteiten die op deze dag worden georganiseerd zijn niet de enige waardering voor mensen die een rol spelen bij de zorg voor een ander. Mantelzorgers vanaf 18 jaar kunnen namelijk ook in aanmerking komen voor de mantelzorgwaardering. Dat meldt de gemeente Wijk bij Duurstede.

Wie als mantelzorger bekend is bij Stichting Binding en de gemeente, heeft onlangs al een brief ontvangen over waardering. De mantelzorgwaardering is een spaartegoed op een klantenspaarpas van winkeliersvereniging Hart van Wijk. Dat zegt wethouder Jan Burger. "Hiermee kunnen mantelzorgers bij de aangesloten winkeliers in Wijk bij Duurstede en Langbroek extra goedkoop allerlei producten kopen. Zo kan elke mantelzorger kiezen waar hij of zij de punten aan uitgeeft", aldus Burger. De spaarpunten zijn onbeperkt geldig.

Wethouder Jan Burger rijkt ’s middags bij de start van de Dag van de Mantelzorg de eerste mantelzorgwaardering uit. Online aanmelden voor deze mantelzorgwaardering kan via de website van de gemeente: https://www.wijkbijduurstede.nl/nieuws/mantelzorgcompliment-gemeente-wijk-bij-duurstede.html.

Door: Redactie Nationale Zorggids