Normal_dementie

Zorginstellingen Vitras en ZorgSpectrum in Zeist organiseren deze maand de Maand van de Zelfredzaamheid. Centraal daarbij staat om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Daarover worden op 17 november bijeenkomsten en een zorgmarkt georganiseerd. Dat meldt De Nieuwsbode.

De informatiebijeenkomsten en zorgmarkt zijn niet alleen bedoeld voor ouderen, dementerenden en mantelzorgers, ook ondernemers of huisartsen en diëtisten zijn op 17 november welkom in Zeist. Een van de bijeenkomsten staat om 19.30 uur gepland en gaat over ondernemingen die door middel van innovaties mensen met dementie ondersteunen. De andere bijeenkomst wordt gehouden door Rabobank een gaat over 'bankieren en dementie'.

De zorgmarkt staat van 19.00 tot 21.00 uur op het programma. Ondernemingen presenteren hun innovaties waarmee ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Er worden onder andere zorgrobots en maaltijden voor mensen met slik- en kauwproblemen gepresenteerd. Ook zijn er cursussen ontwikkeld waarmee ouderen nieuwsberichten kunnen lezen op internet. Daarnaast wordt getoond hoe mensen kunnen ‘beeldbellen’ met hun kleinkinderen. Tijdens de zorgmarkt kunnen al deze nieuwe technologieën worden uitgeprobeerd.

Door: Redactie Nationale Zorggids