Normal_foto

De reizende fototentoonstelling ‘Mantelzorger in beeld’ over Utrechtse mantelzorgers is van 28 oktober tot 25 november te zien in Houten. In het gemeentehuis en in Wooncentrum De Loericker Stee zullen de foto’s te bewonderen zijn. De portretten zijn manshoog en voorzien van korte teksten. De mantelzorgers verschillen in leeftijd, culturele achtergrond en zorgsituatie. Dat meldt de gemeente Houten.

Doel van de expositie is dat mantelzorgers worden gezien door hun omgeving en door beroepskrachten in de zorg, zodat ze ook betere hulp krijgen. De tentoonstelling is eind 2015 voor het eerst getoond in het Utrechtse Stadskantoor. Sindsdien reist de expositie langs allerlei plekken waar mantelzorgers of beroepskrachten in zorg en welzijn komen. Nu is het dus de beurt aan het gemeentehuis van Houten en Wooncentrum De Loericker Stee.

Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Op woensdag kan de tentoonstelling tot 19.00 uur worden bezichtigd. Wooncentrum De Loericker Stee is alle dagen van de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De foto's zijn gemaakt door Rogier Bos. De vormgeving is van Evert Albers.

Door: Redactie Nationale Zorggids