Normal_bril

Bewoners van Groenewoude in Woudenberg, mantelzorgers, familie en vrijwilligers beleefden afgelopen vrijdag een gezellige dag. De dagbegeleiding van zorgorganisatie Charim liet hen meedoen aan allerlei activiteiten. Een daarvan was een virtuele tour. Dat meldt de Woudenberger.

De gezellige middag stond in het teken van allerlei spelletjes en ontspannende bezigheden. Daarnaast werden de vrijwilligers die altijd klaarstaan voor de bewoners in het zonnetje gezet. Daarna konden de bewoners kennismaken met moderne technologie: een zogenaamde HTC Vive 3D bril. Door deze bril kunnen mensen een virtuele omgeving zien. Zo kunnen ze bijvoorbeeld weer even terug naar hun oude woonplaats.

Ook de bewoners van de Groenewoude in Woudenberg waren enthousiast over hun virtuele tochtje. Zo dook een van hen via de bril in de onderwaterwereld. Dat was volgens haar net alsof ze écht onder water was, net als in de natuurseries die ze graag kijkt. Deze moderne techniek blijkt vooral voor ouderen erg waardevol te zijn, omdat herinneringen kunnen worden opgehaald. In Canada blijkt de bril al in veel zorginstellingen gebruikt te worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids