Normal_loep

Zorgorganisaties Careyn, Beweging 3.0 en Warande zijn door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op de hoogte gesteld over de zwarte lijst waarop de instellingen vermeld staan. Middels een brief hebben de organisatie uitgelegd gekregen waarom zij op die lijst staan. Dat meldt RTV Utrecht.

In de brief die Careyn, Beweging 3.0 en Warande hebben ontvangen, meldt de IGZ dat de zwarte lijst op 16 september is samengesteld. Mogelijke verbeteringen die de instellingen daarna hebben doorgevoerd, zijn nog niet meegerekend. Op de zwarte lijst van probleemhuizen zijn de organisaties ingedeeld in categorie 1, de zwaarste categorie. Dat betekent dat de zorg ver onder de maat is en de organisaties binnenkort een aantal onaangekondigde bezoeken van inspecteurs kunnen verwachten. Deze inspectiebezoeken zullen door de IGZ gebruikt worden om te beslissen over eventuele interventies die in het bestuur van de organisaties gepleegd moeten worden.

De geruchten over de zwarte lijst werden vorige week al verspreid. Behalve de drie Utrechtse organisaties staan er in categorie 1 op de lijst tal van andere organisaties uit het hele land.

Door: Redactie Nationale Zorggids