Normal_bloemen_6

De gemeente Bunschoten spreekt graag haar dank en waardering uit voor het bijzondere werk dat mantelzorgers doen. Op donderdag 10 november 2016 wordt daarom de Dag van de Mantelzorg georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Bunschoten. Mantelzorgers krijgen dan onder andere het zogenaamde mantelzorgcompliment uitgereikt. Dat meldt de gemeente Bunschoten.

Tijdens de Dag van de Mantelzorg kunnen mantelzorgers deelnemen aan een ochtend- of avondprogramma. Het ochtendprogramma bestaat onder andere uit een optreden en lunch. Speciaal voor mantelzorgers die overdag niet kunnen, wordt er ’s avonds een maaltijd verzorgd.

De gemeente vindt het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen. Als blijk van waardering krijgen mantelzorgers het mantelzorgcompliment, in de vorm van cadeaubonnen. Burgemeester Van de Groep zal op 10 november bij de start van het ochtendprogramma aanwezig zijn om het compliment uitreiken.

Alle mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg hebben een uitnodiging gehad voor de Dag van de Mantelzorg. Aanmelden voor deze dag is noodzakelijk en kan tot en met vrijdag 4 november 2016 via telefoonnummer 033-2992922 of op www.deboeibunschoten.nl. Bij aanmelding graag vermelden of aan het ochtend- of avondprogramma wordt deelgenomen. Na aanmelding wordt een bevestiging gestuurd met verdere gegevens over Dag van de Mantelzorg.

Registratie bij het Steunpunt Mantelzorg is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcompliment. Naast het mantelzorgcompliment kunnen mantelzorgers door registratie gebruikmaken van een specifieke regeling voor huishoudelijke hulp. Daarmee blijven zij bovendien op de hoogte van de steun die het Steunpunt kan verlenen. Mantelzorgers die nog niet bekend zijn bij het Steunpunt, zijn van harte welkom om zich te laten registreren. Voor informatie kan contact worden opgenomen met het Steunpunt Mantelzorg via bovenstaand telefoonnummer of via de website.


Door: Redactie Nationale Zorggids