Beleef- en beweegtuin officieel geopend

Mevrouw van Maurik en wethouder Jan Burger van Wijk bij Duurstede hebben afgelopen donderdag in het gezelschap van jong en oud de nieuwe Beleef- en Beweegtuin geopend. De tuin, welke meerdere beweegtoestellen voor ouderen bevat, is mede mogelijk gemaakt door verschillende fondsen en sponseringen. Dit meldt het Wijks Nieuws.

Teunie Emons begon tien jaar geleden al met een eerste poging om dergelijke beweegtoestellen te realiseren voor ouderen in de buurt van het E&E. Als coach van enkele beweeggroepen in het E&E herkende ze al de behoefte om buiten actief te kunnen zijn. Ook Teun Weustink wilde drie jaar geleden, los van Emons, met dit idee aan de slag gaan. Zo’n anderhalf jaar geleden sloten de twee zich aan bij een denkgroep, welke werd opgezet door de gemeente, E&E en de Stichting Binding. "De hele omgeving rond het E&E ging op de schop en er werd gevraagd om mee te denken over de invulling van wat toen grasveld was", zo zegt Tom Weustink na de opening. En hij vervolgt: "Ik vind het heel leuk dat het niet alleen een plek is, die Teunie of mijn praktijk voor trainen kan gebruiken, maar ook een plek die gezellig is om te verblijven."

De beweegtuin werd mede gefinancierd door verschillende landelijke fondsen, maar ook door lokale partijen zoals het Rabobank Stimuleringsfonds, het Willem van Abcoudestichting en Volksbelang. Daarnaast vond er voor de zomer een sponsorloop plaats waarbij ouderen en kinderen van De Rakkers meededen en geld ophaalden. Van Maurik wist hierbij het meeste sponsorgeld op te halen, waardoor zij werd uitgenodigd om de tuin te openen.

Door: Redactie Nationale Zorggids