Binnenkort nieuw Alzheimer Café in Houten

Op maandagavond 14 november wordt er weer een Alzheimer Café georganiseerd in Houten. Op deze avond komt Dick Verburg vertellen hoe dementie te herkennen is en op welke manier een arts tot de diagnose komt. Verburg is in het dagelijks leven een specialist in ouderengeneeskunde en daarnaast een leraar van Gerion, waar universitair- en hbo-geschoolde studenten worden opgeleid. Dit meldt het Houtens Nieuws. 

Het Alzheimer Café is een maandelijks terugkerende informatiebijeenkomst bedoeld voor mensen die te maken hebben met dementie bij zichzelf of in hun omgeving. Deze bijeenkomsten worden door een actieve groep vrijwilligers georganiseerd, die echter op zoek zijn naar nieuwe versterkingen. Iedereen die geïnteresseerd is om deel uit te maken van het organiserende team, kan contact opnemen via 030 – 600 74 00.

Het Alzheimer Café wordt iedere tweede maandag van de maand georganiseerd. Aanmelden is niet nodig en iedereen kan kosteloos langskomen. Ook wanneer geïnteresseerden het moeilijk vinden om de eerste stap te zetten, kunnen zijn hierbij begeleiding krijgen. Indien vervoer heen en terug gewenst is, kan contact opgenomen worden met 030 – 61 50 922. De bijeenkomst op 14 november vindt plaats in Het Haltna Huis van 19.30 tot 21.30 uur, waarbij de zaal vanaf 19.00 uur geopend zal zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids