Soest bedankt haar mantelzorgers

Mantelzorgers in Soest of Soesterberg zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een leuke activiteit op donderdag 10 november. Op deze Dag van de Mantelzorg organiseert de gemeente Soest voor al haar mantelzorgers leuke, bijzondere en/of ontspannen activiteiten waar mantelzorgers uit kunnen kiezen. Zo zijn er wandelingen, massages, een lachyoga en een koor te bezoeken. Daarnaast kan er gegeten en gedronken worden. Deelnemers kunnen zelf hun programma uitkiezen. Dit meldt de gemeente Soest.

Wethouder Marcel Adriani zegt over mantelzorg: “Het zorgen voor familie of een goede vriend is van alle tijden. Zestig jaar geleden was zorgen voor je vader heel gewoon. Door veranderingen in de zorg wordt er meer beroep gedaan op mantelzorgers. Dat is niet altijd makkelijk. Niet iedereen woont dichtbij familie, veelal werken beide ouders, kinderen worden meer gebracht en gehaald naar activiteiten. De zorg erbij hebben voor je vader of iemand anders gaat niet zomaar. Dat mensen voor elkaar zorgen, ondanks volle agenda’s, waardeer ik enorm!”

Aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg kan tot 2 november via de website www.dagvandemantelzorgsoest.nl of door te bellen naar het Steunpunt Mantelzorg op 035 - 609 34 11. Ook kan er dan doorgegeven of men deze dag opvang nodig heeft voor degene voor wie gezorgd wordt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids