Renswoude bedankt haar mantelzorgers

Renswoude spreekt zijn waardering uit voor de vele mantelzorgers die dag in, dag uit, zorgen voor hun naaste. Daarom wordt er op vrijdag 11 november in de bibliotheek in Renswoude een high tea georganiseerd voor alle mantelzorgers die in Renswoude wonen of in Renswoude mantelzorg verlenen. Dit meldt de gemeente Renswoude.

Daarnaast kan iedere zorgvrager die zijn of haar mantelzorger wil bedanken voor de geboden zorg in 2016, tot en met 1 december een aanvraag indienen voor een zogenaamd mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering in de vorm van een geldbedrag ter waarde van honderd euro. Het verzoek kan ingediend worden via een aanvraagformulier. Deze is te downloaden via de website van de gemeente of op te halen aan de balie van het gemeentehuis of in de bibliotheek. Om in aanmerking te komen voor het compliment, moet de mantelzorg aan enkele eisen voldoen. Zo moet deze persoon iemand met een (chronische) ziekte of beperking onbetaald en langdurig hebben verzorgd. Mantelzorg omvat meer dan de gebruikelijke zorg en wordt over een periode van minstens drie maanden minstens acht uur per week verleend. De zorgvrager moet daarnaast in Renswoude wonen en zelf het verzoek indienen.

De high tea, welke voor alle mantelzorgers wordt georganiseerd, begint om 13.30 uur en duurt tot circa 15.30 uur. Opgeven voor deze middag is verplicht en kan tot en met 9 november bij de coördinator mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning Rianne van Ginkel. Hiervoor kan gemald worden naar r.vanginkel@swo-sr.nl of gebeld worden met 06-516 475 25.

Door: Redactie Nationale Zorggids