Normal_gezondheidszorg

Woningcorporatie LEKSTEDEwonen en QuaRijn onderzoeken de mogelijkheden voor de realisatie van een gebouw met zorgeenheden en (zorg)woningen voor dementerenden. De huisartsen en apotheker hebben daarnaast plannen voor een gezondheidscentrum. Dat meldt de gemeente Bunnik.

Naast MFA De Kersentuin bij scholeneiland Bunnik is nog ruimte voor de ontwikkeling van twee gebouwen. Hiervoor zijn nu plannen gemaakt door zowel LEKSTEDEwonen, QuaRijn, huisartsen en de apotheker. Het college van gemeente Bunnik heeft zich dinsdag 4 oktober positief uitgesproken over deze plannen. Wethouder Zakee zegt dat er in Bunnik behoefte is aan een flexibele woonvorm voor onder andere dementerenden en opvang. De nieuwe plannen geven volgens hem dan ook invulling aan de zorgvragen en ze passen bovendien binnen het bestemmingsplan.

Het plan voor de (zorg)woningen en zorgeenheden wordt nog nader onderzocht. LEKSTEDEwonen wil het gebouw gaan realiseren, waar QuaRijn de zorg wil aanbieden. In een deel van het gebouw huurt QuaRijn ruimte waar 14 dementerende bewoners kleinschalig kunnen worden gehuisvest. In het andere deel in het complex komen 16 (zorg)woningen, die in eerste instantie aan bewoners met een zorgindicatie worden toegewezen. LEKSTEDEwonen zorgt ervoor dat deze woningen als sociale huurwoning verhuurd worden.

In het Gezondheidscentrum dat er moet komen, is het de bedoeling dat verschillende soorten zorg bij elkaar gebracht worden, zoals een apotheek, fysiotherapie, huisartsen, tandheelkunde, tandtechniek en verloskunde. Mogelijk komt er ook anderhalvelijns zorg, waar door samenwerking specialistische zorg aan patiënten kan worden gegeven.

Geïnteresseerden hebben afgelopen maandag een inloopavond kunnen bijwonen over de plannen. Aanstaande donderdag worden de plannen voorgelegd aan de gemeenteraad in het Open Huis. Het college betrekt de opmerkingen die in het Open Huis gemaakt worden bij het vervolg van de planontwikkeling.

Door: Redactie Nationale Zorggids