Normal_gezondheid

Op zaterdag 12 november tussen 12.00 en 16.00 uur houdt de gemeente Houten een markt voor mantelzorgers. Deze vindt plaats in het gemeentehuis. De markt is speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van Houten of zelf in Houten wonen. Dat meldt de gemeente Houten.

In Houten zijn heel wat organisaties die mantelzorgers en hun zorgvrager kunnen bijstaan. Velen kennen deze mogelijkheden (nog) niet. De markt is een laagdrempelige manier om in contact te komen met deze organisaties. De markt is gratis toegankelijk en bestaat uit twee dele: een informatiemarkt en een productenmarkt. Op de informatiemarkt  staan organisaties die ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Zij kunnen informatie verschaffen over de taken als mantelzorger. Op de productenmarkt zijn allerhande artikelen zoals voedingsmiddelen en cadeauartikelen te vinden. Deze producten komen van Houtense en regionale ondernemers en zijn voor mantelzorgers gratis.

Mantelzorgers die de markt willen bezoeken, kunnen zich aanmelden via www.houten.nl/mantelzorg. Met een print van de ontvangstbevestiging kunnen deelnemers zich op 12 november melden bij de ontvangstbalies in het gemeentehuis. Aanmelden kan daarnaast ook telefonisch bij de gemeente. Per zorgvrager kan er één mantelzorger worden aangemeld.

Door: Redactie Nationale Zorggids