Normal_spel

In de CultuurCampus in Vleuterweide in Vleuten is onlangs de Huiskamer van de Wijk geopend. Hier kunnen mensen uit de wijk op eigen initiatief gezamenlijk een kopje koffie drinken, handwerken, spelletjes spelen of andere sociale activiteiten doen. Dat meldt De Brug Utrecht.

In tegenstelling tot een buurtkamer is er in de ‘huiskamer’ geen vast activiteitenprogramma. Mensen kunnen hier geheel zelf bedenken wat ze willen doen, met wie en wanneer. Voor mensen die weinig sociale contacten hebben of mensen die meer met de buurt willen ondernemen, is de huiskamer een ideale ontmoetingsplek. De ruimte is er en er wordt ondersteuning geboden door de activiteitenbegeleiding. Zij zullen echter alleen met tips komen of meedenken over de uitvoering van plannen die de buurtbewoners maken. Verder hebben de mensen die gebruik komen maken van de huiskamer juist veel zelfstandigheid.

In de zaal kunnen ook verschillende activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden. Mensen die van de ruimte gebruik willen maken, kunnen dat geheel kosteloos doen. Het is namelijk niet de bedoeling dat de activiteiten die er plaatsvinden commerciële doeleinden hebben. Het sleutelwoord van de huiskamer is dan ook ‘laagdrempeligheid’. Bezoekers mogen zelf consumpties of lekkernijen meenemen, die ze tijdens de activiteiten met elkaar kunnen delen. Op die manier krijgt de huiskamer een nog socialer karakter.

De Huiskamer van de Wijk in Vleuten is op dinsdagmorgen geopend vanaf 9.30 uur. Op vrijdagmiddag kunnen mensen er vanaf 13.00 uur terecht voor koffie en thee. Ook ideeën voor de invulling van activiteiten zijn welkom. Die kunnen gemeld worden bij Imca Telkamp via telefoonnummer 06-53537359 of per e-mail: itelkamp@rijnhoven.nl. Nieuws en activiteiten over de huiskamer staan op de facebookpagina: Huiskamer van de Wijk Vleuten.

Door: Redactie Nationale Zorggids