Normal_vragen3

Begin september viel bij 2300 inwoners van de gemeente Bunnik een uitnodiging van de GGD op de mat om mee te doen aan een gezondheidsonderzoek. Inmiddels is al een flink aantal vragenlijsten ingevuld. Om goede resultaten uit het onderzoek te kunnen krijgen, zijn er nog meer deelnemers nodig. Inwoners die de lijst nog niet hebben ingevuld, wordt daarom opgeroepen dit alsnog te doen. Dat meldt de gemeente Bunnik.

In de vragenlijst staan vragen over allerlei onderwerpen, zoals bewegen, contacten in de buurt of over hoe mensen zich voelen. Dit levert de gemeente informatie op om plannen te maken om bijvoorbeeld de leefbaarheid te verbeteren. Daarnaast worden er activiteiten ingezet om de gezondheid van inwoners te verbeteren. Inwoners die de digitale vragenlijst hebben ingevuld, kunnen een persoonlijk leefstijlprofiel inzien. In het leefstijlprofiel worden op basis van de gegeven antwoorden tips gegeven voor een gezonde leefstijl.

Inwoners van Bunnik die geen uitnodiging hebben ontvangen maar toch willen deelnemen aan de onderzoeken van de GGD, kunnen zich aanmelden voor het burgerpanel. Na aanmelding ontvangen zij ongeveer vier keer per jaar een vragenlijst over hun gezondheid via internet. Daarnaast kunnen mensen hun mening geven over het beleid en de zorg in de gemeente. Aanmelden kan via www.ggdru.nl/panel. Verdere informatie over de gezondheidsmonitor is te vinden op www.ggdru.nl/gezondheidsmonitor.

Door: Redactie Nationale Zorggids