Normal_vergadering

Organisatie Indebuurt033 houdt op 19 oktober een stadsbijeenkomst in Amersfoort. Inwoners kunnen daar hun plannen en ideeën voor de wijken op het gebied van welzijnswerk en sociale ondersteuning delen. Met Indebuurt033 kunnen de inwoners bovendien bespreken hoe ze daarbij betrokken willen zijn. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

De bijeenkomst vindt plaats in De Observant en duurt van 17.00 tot 20.00 uur. Aanmelden kan per e-mail bij info@indebuurt033.nl of telefonisch via 06 ‒21 885 257. De bijeenkomst start met een inloop en er zijn broodjes aanwezig.

Vanaf 1 januari 2017 gaat Indebuurt033 het welzijnswerk in de stad coördineren. Indebuurt033 gaat met inwoners in de wijken in gesprek, omdat zij het beste weten wat er leeft in de wijk en wat er nodig is om de leefbaarheid te verbeteren. Tijdens de eerste wijkbijeenkomsten heeft Indebuurt033 inwoners gevraagd wat er speelt onder jongeren, volwassenen en ouderen. Ook is besproken wat er al gedaan wordt om het wonen en leven in de wijk zo prettig mogelijk te maken.

De gemeente, die Indebuurt033 subsidieert voor de coördinatie van het welzijnswerk, vindt samenwerking met inwoners en hun initiatieven erg belangrijk. Indebuurt033 gaat hiertoe wijkplannen maken en een Stadsraad vormgeven. Daarom is Indebuurt033 benieuwd naar de eerste reacties van buurtbewoners over de plannen en betrokkenheid in de wijk. Jongerenwerk, het versterken van samenwerking van sociale netwerken en partijen in de wijk, ontmoetingsplekken, het organiseren van informatie en advies, en activiteiten voor jong en oud zijn enkele voorbeelden van plannen.

Tijdens de bijeenkomst op 19 oktober wordt de zogenaamde Stadsraad vormgegeven. De Stadsraad gaat Indebuurt033 adviseren bij het ondersteunen van inwonersinitiatieven en denkt mee over thema’s die op de hele stad Amersfoort betrekking hebben. Ook denkt de Stadsraad mee hoe plannen en ideeën van inwoners in de wijken het beste gerealiseerd kunnen worden en hoe Indebuurt033 kan aansluiten bij de huidige en nieuwe initiatieven in de stad. De Stadsraad bestaat bij de start voor minimaal de helft uit inwoners. De overige helft bestaat uit vertegenwoordigers van Indebuurt033 en andere stedelijke partners. De planning is dat de Stadsraad eind oktober start en in november en december weer bij elkaar komt.

Door: Redactie Nationale Zorggids