Normal_graven

In de voormalige Jan Ligthartschool in Woudenberg komen naar alle waarschijnlijkheid 24 zorgstudio’s, appartementen en een paar sociale huurwoningen. Deze herontwikkeling van zorgorganisatie Reinaerde valt echter niet bij iedereen in de smaak. Dat meldt De Woudenberger.

In de nieuw te bouwen appartementen en studio’s moeten mensen begeleid kunnen wonen. Reinaerde heeft gekozen voor een complex met drie verdiepingen, omdat het pand ook gemeenschappelijke ruimten moet hebben. Het gebouw wordt daarmee veel groter dan in eerste instantie werd aangekondigd. Het college van burgemeester en wethouders van Woudenberg is daarvan op de hoogte, maar ziet geen reden om de plannen aan te passen.

Uit de commissievergadering die onlangs werd gehouden blijkt echter dat de meeste insprekers tegen de plannen van de zorgorganisatie zijn. De grootte van het te bouwen complex is velen een doorn in het oog. Het zou het dorpse karakter van Woudenberg wegnemen. Daarnaast blijken omwonenden hinder te zullen ondervinden met parkeren als het nieuwe zorgcomplex gerealiseerd wordt. Zij zijn daarover in mei al met Reinaerde in overleg geweest, maar overeenstemming hebben beide partijen tot dusver nog niet bereikt.

Door: Redactie Nationale Zorggids