Senioren in het zonnetje gezet op Nationale Ouderendag

In de gehele provincie Utrecht zijn vrijdag activiteiten voor ouderen georganiseerd in het kader van Nationale Ouderendag. Daarnaast laat het Nationaal Ouderenfonds wensen uitkomen en hebben zij veel uitjes georganiseerd met de hulp van vrijwilligers. Dit meldt RTV Utrecht.

Zo heeft een 86-jarige man uit Zeist bezoek gekregen van de Utrechtse Politiemannenzangvereniging, waar de man zelf al 46 jaar lid van is. Verder is een oude vrouw uit Baarn door de brandweer de trap van het nieuwe appartement van haar dochter opgetild, omdat het pand geen lift had en ze graag wilde zien hoe haar dochter woonde.

Helaas zijn nog niet alle wensen uitgekomen, het Nationaal Ouderenfonds is nog op zoek naar begeleiders van dementerende bewoners van Utrecht die kunnen koken zoals vroeger. Ook is er nog iemand nodig die een oudere man mee wil nemen naar het Rijksmuseum en wil een vrouw uit Maarssen graag haar woonkamer gewit zien worden.

Niet alleen individuele wensen zijn vandaag belangrijk. In Vleuten lezen scholieren  in de bibliotheek voor aan ouderen, waarna ze met hen in gesprek gaan. Het doel van de bibliotheek is om hiermee wederzijds begrip op te wekken, maar het moet vooral een gezellige middag worden. Zowel particulieren als bedrijven hebben de kans gekregen om zich op te geven om een speciale dag voor ouderen te organiseren.

Door: Redactie Nationale Zorggids