Normal_pleie

Mantelzorgers uit Nieuwegein en omgeving kunnen volgende week deelnemen aan de cursus Zorg Thuis van Vitras. De cursus zou aanvankelijk vorige week zijn, maar is uitgesteld naar 12 oktober. Geïnteresseerden wordt aangeraden zich van tevoren aan te melden. Dat meldt Molenkruier.

Er wordt steeds vaker een beroep gedaan op mantelzorgers, omdat mensen langer thuis blijven wonen. Omdat er behalve alleen huishoudelijke hulp ook vaak zorg nodig is voor deze mensen, is de cursus gericht op het thema ‘Zorg Thuis’. Vitras geeft deelnemers praktische tips die kunnen helpen bij de verzorging van een naaste.

Onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen zijn lichamelijke verzorging, hulp bij eten en drinken en het tillen en verplaatsen van mensen. Er wordt onder meer geoefend met hulpmiddelen die van pas kunnen komen. Tot slot wordt er aandacht besteed aan communicatie. Zo krijgen de mantelzorgers te horen waar ze precies naartoe kunnen als zij met vragen zitten. 

De drie bijeenkomsten van de cursus worden gehouden op de woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk. 12 oktober wordt er gestart, de tweede bijeenkomst is op 26 oktober en 2 november wordt de cursus afgerond. De lessen vinden plaats bij Vitras/Medipoint Thuiszorgwinkel in Nieuwegein.

Aanmelden kan via het cursusbureau van Vitras via telefoonnummer 0900 - 82 123 82 of per mail via cursusbureau@vitras.nl. Meer informatie is daarnaast te vinden op de website van Vitras: https://www.vitras.nl/cursus.

Door: Redactie Nationale Zorggids