Normal_bloemen_6

Het echtpaar Nico en Wilda Houtman uit Houten vierde vorige week dat zij 60 jaar geleden in het huwelijk traden. Namens de gemeente was burgemeester Wouter de Jong aanwezig om het echtpaar te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. Dat meldt Houtens Nieuws.

Meneer Houtman woont momenteel tijdelijk in de Loericker Stee vanwege rugletsel dat hij bij een val heeft opgelopen. Elke dag krijgt hij bezoek van zijn vrouw. Als kind hadden ze al regelmatig contact en dat is later uitgegroeid tot liefde. Nog steeds is het paar erg gelukkig en zorgzaam voor elkaar. Het stel trouwde in 1956, nadat Nico eerder in de jaren 50 drie jaar in Indonesië zat tijdens zijn dienstplicht. Het paar bleek onafscheidelijk van elkaar te zijn. Ze verhuisden meerdere malen, eerst van Hoograven naar Lunetten en sinds een paar jaar wonen ze in een aanleunwoning bij de Loericker Stee in Houten.

Nico en Wilda Houtman kregen drie kinderen en hebben inmiddels al zes kleinkinderen en zelfs al een paar achterkleinkinderen. Bieden hebben ze hun hele leven hard gewerkt, zowel in diverse banen als in het huishouden. Daarnaast was er genoeg tijd over voor allerlei hobby’s. Zo was Wilda gek van handwerken zoals breien, naaien en origami. Nico mocht graag lezen en interesseerde zich in het bijzonder voor mensen. Een gemeenschappelijke hobby van het echtpaar Houtman was zingen. Daarnaast hielden ze zich veel bezig met goede doelen.

De viering van hun diamanten huwelijk is feestelijk verlopen. De burgemeester liet weten het bijzonder te vinden om bij het paar op bezoek te komen en heeft een gezellig gesprek gehad.

Door: Redactie Nationale Zorggids